Linux på sony vaio pro

Sony Vaio pro 11 og 13 tommer er ultrabooks med helt lik innmat. Generelt fungerer maskinvaren veldig bra med Linux, men det er noen små problemer. Vaio pro serien leveres med to forskjellige SSD teknologier. Vanlig SATA SSD, og PCI-e SSD. Sistnevnte gir bedre ytelse, og det er denne jeg har valgt. For å få full utnyttelse av turbo funskjonen i CPUen må man bruke nyere Linux kernel enn 3.12 (altså Ubuntu 14.04 eller nyere).
For og installere linux på enklest måte bør man deaktivere Intel secure boot. Man bør også endre Boot mode fra EFI til legacy.
Nå kan du installere Ubuntu/Linux på vanlig måte, men under første oppstart, vil du ikke få startet. Linux kjernen støtter ikke PCI-e typen SSD som Sony kjører, vi må derfor gjøre en endring i GRUB konfigurasjonsfilen. Og her er hvordan du gjør det på Ubuntu. Åpne terminal og skriv inn dette:
sudo gedit /etc/deafault/grub
Finn Linjen som starter med GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=, og endre den til:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash libata.force=noncq”

Lagre og lukk dokumentet. For å utføre endringen må vi kjøre en kommando til:
sudo update-grub

Nå starter datamaskinen på riktig måte hver gang.


Posted

in

by

Tags: