Urbanears Hellas Test

Etter og ha gått igjennom litt for mange trådløse øreplugger med blåtann har jeg nå gitt opp, og gått over til skikkelig hodetelefoner. Ørepluggene jeg har vært borti har jeg ikke fått til å sitte, enda jeg har prøvd alle medfølgende størrelser på silikonen. Det har gått så langt at jeg kjøpte comply propper for å få noe til å sitte.


I kategorien hodetelefoner laget for trening finnes det ikke mye å velge imellom. Derfor ble jeg veldig glad når jeg så Urbanears dro til å lanserte Hellas på CES 2016. Faktisk så glad at jeg bestilte et par av den blå fargen med navnet Trails.
Så, til det som faktisk betyr noe.

Lydkvalitet.

Lydkvaliteten på treningshodetelefoner har aldri vært min øverste prioritet. Men etter å ha brukt Dr.Dre’s powerbeat 2 ble jeg smertelig klar over at jeg fort blir lei musikk, om det ikke høres riktig ut. for mens Dr. Dre fyrte på med bass og diskant, men glemte alt av mellomtoner holder Urbanears Hellas seg veldig stabil. Det er med andre ord ingen overraskelser i lydbildet, noe som gjør meg glad. Man kan lett skille instrumenter fra hverandre, og hodetelefonene skrangler ikke om man spiller veldig, veldig høyt. Kurven er hentet fra urbanears egne sider.
Stabil kurve på grafen

Utseende og komfort.

Kanskje det viktigste når man tross alt skal bruke det mens man trener. Jeg har sjeldent treningsøkter lengre enn 1½ time, det er derfor viktigere for meg at det sitter godt, enn at det er fantastisk godt å ha på. Og akkurat dette kompromisset mener jeg Urbanears har gjort riktig. Det sitter godt, uten at det gjør for vondt.
Utseende er det iallefall ikke noe å utsette på. Hellas er pent og moderne, uten å verken skrike etter oppmerksomhet eller bli helt borte i skogen av portapro. Hellas kan legges sammen og puttes i den medfølgende vaskeposten.
Hellas kan brettes sammen, iallefall litt.

Styring og tilkobling

Hellas kobles til utelukkende via blåtann 4, og lades via micro USB. Blåtanntilkoblingen virker til å være stabil, og jeg kan legge telefonen rundt ti meter fra meg, uten at det hakker. Når man endrer volumet via styreflaten på høyre ørekopp endres også volumet på telefonen. Dette er veldig praktisk, så man slipper å sette to volumer (et på telefonen og en på hodetelefonen) som man må på noen andre.


Pris og tanker.

I skrivende stund koster herligheten 900 kr. Dette er i overkant når Urbanears egen Plattan Adv med så og si den samme innmaten. Plattan har ikke utskiftbare (og vaskbare) puter, ellers ser det ut som de er helt like. Men uten egentlige konkurrenter kan jeg ikke annet enn å være fornøyd, selv om det er med en viss bismak at jeg har betalt litt formye for litt for dårlig lyd.


Posted

in

by

Tags: