Salomon Adv Skin 12 SET

Salomon Adv Skin 12 SET er en løpevest med 12L kapasitet som egne seg for alt fra langturer hvor man ønsker å bære med seg mat, drikke og litt ekstra klær til lange ultrakonkurranser. Jeg har brukt tre Salomon Adv Skin 12 vester i løpet av to sesonger (hvorav en fikk jeg på garanti etter jeg slet ut den første). Dette sier litt om mitt forhold til vesten: jeg er så fornøyd med den at jeg kjøper den igjen, men jeg sliter den litt vel fort.

 • Vekt: 270g (oppgitt) / 274g (målt av Styr)
 • Veil. pris: 1799
 • Str: XS/S
 • Brukstid: To sesonger, utallige treningstimer, og en håndfull ultraløp fra 50-120 km
  Dette liker jeg:Lommene er ganske optimale. En løpevest sitter høyt på kroppen og er best i bruk når den er noenlunde balansert foran og bak. I tillegg er litt av poenget at man skal måtte ta den av seg minst mulig. Gode lommer foran er derfor et stort pluss. Og her tar Adv Skin 12 kaka med store, gode lommer utenpå vannflaskelomme. (Protip: ikke legg mobilen sammen med brukte gelinnpakninger her!)

  Jeg elsker de store lommene fram på softflask lommene - her er det plass til alt mulig! Foto: Audun Bugge

  Jeg elsker de store lommene fram på softflask lommene – her er det plass til alt mulig! Foto: Audun Bugge

  Adv Skin 12 har i tillegg en kengurulomme bak som man når uten å ta av vesten. Det øverst hovedrommet, hvor jeg gjerne har regnjakke og varme klær, er den eneste man må ta av vesten for å åpne.

  Man når også ned i kengurulomma på ryggen uten å ta av vesten. Foto: Audun Bugge

  Man når også ned i kengurulomma på ryggen uten å ta av vesten. Foto: Audun Bugge

  Lett justerbarhet i farten. Siden vester skal sitte tett inntil kroppen er det nødvendig å justere den etterhvert som de tømmes, for eksempel for vann eller om du legger mer klær i den. Både strammingene foran på brystet og øverst på skuldrene gjør det enkelt å justere passformen mens man løper.

  Stramming på skuldra gjør den enkel å justere i fart. Foto: Audun Bugge

  Stramming på skuldra gjør den enkel å justere i fart. Foto: Audun Bugge

  God plass. Dette er en stor vest som sannsynligvis er litt i overkant hvis du bare skal på langtur. Men i mange ultraløp på kontinentet er det lange lister med obligatorisk utstyr, se eksempel her. Det krever litt planlegging og puslespill, men jeg har alltid fått plass til obligatorisk utstyr til løp.
  _Dette liker jeg ikke:_Glidelåsene ryker fort! Slitasjeområde nummer én har vært glidelåsene. Det er kun tre glidelåser på sekken, to på sidelommene og en på hovedrommet bak. De er dessverre ganske skjøre og det skal ikke mer enn at du løper med vesten stappa full av obligatorisk utstyr før de begynner å hakke. Jeg fikk heldigvis ny vest på garantien da jeg gikk og klagde på Sport 1.
  Softflaskene er forbruksvare. Dette gjelder jo generelt for Salomonsekker. Softflaskene som hører med er digge å drikke av, men begynner fort å lekke. Dette blir for galt når flaskene koster 200 kr/stk, og andre i Styr har ikke samme problemet med feks flasker fra Osprey.
  System for å feste staver krever trening. I lange løp med mange høydemeter er det man som bruker sammenleggbare staver, og jeg setter de ofte på sekken når jeg løper nedover eller flatt. Jeg har funnet en god måte å feste mine Black Diamond Carbon Z på Adv Skin 12, men det krever litt trening og koordinasjon, og er kanskje ikke helt opplagt?

  Slik fester jeg stavene mine på vesten. Foto: Audun Bugge

  Slik fester jeg stavene mine på vesten. Foto: Audun Bugge

  Dårlig lommedesign på høyre skulder. Det er en liten lomme over softflasklomma på høyresiden. Denne kunne vært nyttig til feks nøkler, men design er slik at det du putter opp i alltid sklir ned bak flaskene. Dette anser jeg som et lite minus da det ikke er en viktig lomme.
  I sum: Jeg vil absolutt anbefale denne sekken til en medløper! For de som ikke skal løpe de lengste løpene er det også verdt å sjekke ut 5L utgaven med noe mindre kapasitet. Ellers er Styr redaksjonen fan er Osprey Duro-serien – anmeldelse av disse vestene kommer snart.
  Treningkast: 5/6


Posted

in

by

Tags: