Saucony Kinvara

Som alle skoreviews du har lest og noensinne kommer til å lese starter denne med en notis om at alle løpere og alle løperes ben er forskjellig.
Jeg er relativt lett, har løpt lenge, løper mange kilometere i uka og lander på forfot. Jeg trekkes gjerne mot minimalistiske sko og bare fordi det fungerer bra for meg å bruke en lett sko med lite demping betyr ikke det at det gjør det for deg. Det er også verdt å nevne at jeg har en relativt smal fot sett i forhold til mange nordmenn.
Så til skoen.
Saucony Kinvara har i flere år vært go-to skoen min. Jeg bruker den til alt fra langkjøringer på 3-4 mil til terskeldrag. Skoen er relativt lett, men har mer demping enn rendyrkede konkurransesko. Med sin 4 mm drop er det lett å komme frempå forfot, og følelsen av at du har på deg en sko som oppfordrer til fart er til stede. Skoen er definitivt beregnet for asfalt og grus, tar du den med deg inn på stien blir den fort glatt.
Jeg ville ikke brukt den til hurtige konkurranser da jeg synes sålen gir litt for lite respons og nettingen rundt skoen blir litt for slapp. Til mara vurderes den.

Drop: 4 mm (23/19)
Oppgitt vekt: 213 g
Veil. Pris: 1400 nok
Antall løpte km: ca. 420 (Kinvara 9)
Størrelse testet: 42

Dette liker jeg

Kinvara er en lett sko med god løpsfølelse. Skoen har lav dropp og du kommer lett frempå. Samtidig har den nok demping bak til at du kan dunke litt hæl. Jeg liker at skoen er lett og smidig nok til at man kan bruke den til intervalløkter samtidig som den er godt nok dempet til at den kan brukes på langturer.
Prisen på skoene er ikke veldig høy.

Dette liker jeg ikke

Skoen slites hurtig. Materialet i overdelen får fort hull på storetåa, på yttersiden og innersiden av skoen. I tillegg viser sålen slitasjetegn tidlig. Modellene jeg har løpt med tidligere har ikke fått mye mer enn 400-500 km. Mange skoprodusenter og skoselgere sier at man burde bytte sko etter 400 km uansett, dette er for å selge sko, skoene burde holde lenger. Når det er sagt kommer selvfølgelig lav vekt med en pris – de slites raskere.
Den nyeste modellen, Kinvara 9, har en ny type materiale i overdelen. Dette virker det som at holder bedre. Jeg har (når denne artikkelen publiseres) ca. 420 km i niern og det er kun små tegn til slitasje av yttermaterialet. Med den forrige modellen jeg hadde av skoen, Kinvara 8, var det allerede store nok hull rundt storetåa til at de var vanskelige å bruke. Det virker som Saucony også har tatt grep med sålen på niern ved å legge til noen punkter med gummi for å beskytte skumet (EVO+) som er yttersålen. Dette har delvis fungert. Slitasjen av sålen kom senere på mine Kinvara 9 enn Kinvara 8, men slitasjen kom.

Saucony Kinvara 9 med slitasje, særlig under venstre sko (ca. 420 km)

Saucony Kinvara 9 med slitasje, særlig under venstre sko (ca. 420 km)

Treningskast: 5/6


Posted

in

by

Tags: