Osprey Duro 15

Duro 15l løpesekk med bruksområde som langtur og pendlersekk. Den er den største sekken i Ospreys Duro-familie. Jeg kjøpte min i november 2017, og av mine tre løpesekker er dette den jeg har brukt absolutt mest. Den lengste turen den har vært med på, var Tour du Mont Blanc. Her løp jeg 170 km og 10 000 høydemeter på 5 dager med denne på ryggen. Sekken har altså virkelig blitt testet.

Veil. pris: 1750,-Størrelse testet: Largevekt produsent: 0.51 kgBruk: Commute til/fra jobb, samt turer som strekker seg over flere dager.

Dette liker jeg

Fin størrelse til variert bruk. Alle løpere burde har en 15-liter i repertoaret. Jeg får akkurat plass til skift til jobb, niste og så vidt splittshorts og singlet til kveldsøkta.Ekstremt komfortabel og holdbar. Sekken har så til de grader levert på disse punktene. Nå som det nærmer seg ettårsjubileum har den fortsatt bare noen få spor etter bruk. Paddingen på skuldrene og rygger er fremdeles like fin, og ingen reimer eller glidelåser har røket. Uansett hvor mye du stapper i sekken, oppleves den stabil og om det føles ut som den slenger litt, er det bare å stramme reimer og stropper. Stroppene holder seg stramme gjennom hele turen.
Lommer, lommer, lommer. Sekken har lommer til to 0,5-liters softflasker på skulderreimene. Utenpå venstre softflasklomme er det lomme med glidelås, perfekt til telefon. På begge lommene er det i tillegg en elastisk lomme, som passer til barer, gels eller små headset. Skulderreimene har klipslåser som holder dem på plass. Disse sitter godt, er enkle å justere, og kan kobles fra hverandre selv med tykke hansker.

Det virker som Osprey virkelig har lagt seg i selen når de har designet forsiden av sekken. I tillegg til skulderstropper er sekken utstyrt med magebelte. På magebeltet er det lommer med glidelås. Disse bruker jeg forbausende lite, men de er fine å ha til midlertidig lagring av buff, lue og votter.
Lommene på på baksiden sekken er forholdsvis enkle. Nærmest ryggen er det en lomme med plass til vannreservoar på 2,5 liter. Både reservoar og to softflasker følger med. Det er lommer i elastisk materiale på hver side av hovedrommet. I disse får man plass til overraskende mye. De har glidelås, men obs! de er på ingen måte vannavstøtende. Her har jeg ofte en tynn, komprimerbar jakke i en dry sack. Hovedrommet er bare ett stort rom, og sikres av et nett i elastisk materiale. Nettet kan brukes både til midlertidig oppbevaring og komprimering av sekken, om man har lite inni hovedrommet. Denne løsningen er ekstremt behagelig, men har sine ulemper – mer om det senere!
Det er også elastiske stropper på skuldrene som er laget for staver. Disse har jeg ikke prøvd, siden jeg heldigvis ikke bruker staver…

Sist, men med klart best sekk

Sist, men med klart best sekk

Dette liker jeg ikke

Når man bruker ett produkt så mye som jeg har gjort med Osprey 15, kan små feil og mangler bli store irritasjoner. I forrige avsnitt skrøt jeg av mekanismen som holder sekken stabil og kompakt uansett hvor lite, eller mye, man har i den. Dessverre gjør denne løsningen det veldig tungvint å få tak i ting i hovedrommet, da må man åpne to spenner, samt en glidelås.
De tidligere nevnte lommene til softflaskene er for trange. De er akkurat litt for små for fulle flasker, dette resulterer i at man bruker unødig mye tid på lirking og småhopping for å få dem ned. Ekstremt frustrerende når man har møtt veggen på dag én på Tour du Mont Blanc.

Fikling

Fikling

Det er dessverre ikke plass til 13” laptop i sekken. Til det blir den rett og slett for smal. 11” går derimot fint.
Til sist av ting som ikke er så bra med sekken må det nevnes at mange jeg låner sekken til sliter med festemekanismen til klipslåsene mellom skulderstroppene, men disse fikk jeg virkelig dreisen på etter noen ukers bruk.

Sekken sitter, og former seg etter ryggen.

Sekken sitter, og former seg etter ryggen.

Konklusjon

Sekken leverer på nesten alle punkter, og jeg har ikke noen direkte løsning på klagene jeg kommer på. Annet enn de hersens drikkelommene.
Kvaliteten og hvor komfortabel sekken er time etter time trekker opp.
Treningskast: 5/6.

Bonus, en mann som tar seg en velfortjent sup med vann, viser frem en mobil, og flytter tanntråden fra en lomme til en annen.


Posted

in

by

Tags: