Salomon Skin Pro 15

Salomon Skin Pro 15 er en løpesekk med bruksområde et sted mellom en vanlig tursekk og en rendyrket løpevest. Pål og jeg kjøpte den før sommerferien til løpende overnattingsturer og har begge hatt mange bruksdager med den siden. Den lengste turen var Tour du Mont Blanc, hvor vi løp 175 km og 11 000 høydemeter på 5 dager med denne på ryggen. Den har med andre ord fått testet seg ordentlig.

Veil. pris: 1700 nok
Størrelse testet: Finnes bare i én størrelse
Vekt: 302 g
Bruk: TMB og Dolomittene som sekk til flere dagers tur i betjente hytter. Lake District og Rondane som løpesekk med mindre oppakning. Løping til/fra jobb og skole.

Styr test-teamet i Rondane med Skin Pro 15

Styr test-teamet i Rondane med Skin Pro 15

Dette liker vi

Fin størrelse til variert bruk. Den er perfekt størrelse hvis man skal ha med seg sko og skift til og fra trening, og er mye mer komfortabel enn en vanlig 20L sekk. Den er dessverre ikke stor nok til en 15” laptop.

Det er lommer under softflasklommene på hver side som passer feks mobil, i tillegg til større lommer som går rundt til baksiden av sekken.

Det er lommer under softflasklommene på hver side som passer feks mobil, i tillegg til større lommer som går rundt til baksiden av sekken.

Mange kjekke lommer. Sekken skal ha kudos for mange fine lommer foran og på sidene Dette gjør det lett å ha mat, mobil, og smågjenstander som buff og lignende lett tilgjengelig. Lommene gjør også volumkapasiteten til sekken vesentlig større. Lommene på siden fungerer nærmest som sorte hull og du kan dytte nær uendelig med gear her. Softflasklommer foran som gjør sekken mer balansert.

Dette liker vi ikke

Dårlig kvalitet. Sekken har rett og slett blitt slitt alt for fort! Strammestroppene har røket og stoffet revnet. Denne sekken tåler ikke bruken den er laget for. Vi var ute og reiste mye av sommerferien og har ikke hatt mulighet til å prøve oss på reklamasjonsrett.

Her er den en søm som er gått, ikke bra!

Her er den en søm som er gått, ikke bra!

Vanskelig/umulig å stramme inn hovedrommet ordentlig. Dette resulterer i at sekken spretter en del rundt på ryggen når den er full, og Molly fikk gnagsår på ryggen på alle overnattingsturene sine. Pål fikk til å stramme inn hovedrommet ved å knyte strikkene vi tror egentlig er tiltenkt staver sammen. Dette er en tungvint måte å gjøre det på, og løsningen er langt fra ideell. Her burde det virkelig være en løsning for å gjøre hovedrommet mindre. Det kan godt være at dette strikksystemet er der for å stramme inn hovedrommet, men sånn de er plassert, strammer de bare inn bunnen av sekken. Et system hvor hele hovedrommet komprimeres trengs.

Her er sekken strammet inn helt, og vi ser at det mangler et dedikert system for å stramme inn hovedrommet.

Her er sekken strammet inn helt, og vi ser at det mangler et dedikert system for å stramme inn hovedrommet.

I tillegg til flott fjellandskap kan man se Påls system for å stramme inn hovedrommet.

I tillegg til flott fjellandskap kan man se Påls system for å stramme inn hovedrommet.

Både brystreimene og skulderstrammingen sklir rundt i bruk. Man må derfor stramme inn ofte når man løper.
Én størrelse er litt lite. Du trenger ikke å være veldig liten før størrelsen er for stor; Molly måtte til tider stramme brystreimene helt sammen. Den passet godt til Pål, men er kanskje heller ikke stor nok for de største karene. Det er vanlig at løpevester kommer i flere størrelser, og det burde Skin Pro også gjort.

Konklusjon

Som full spretter sekken rundt på ryggen som en frosk_._ Om du løper med mindre utstyr i sekken er den god å ha på, og den fungerer egentlig bra. Det er dessverre ingen løsning for å minimere hovedrommet, noe som gjør at den ikke fungerer optimalt til dette heller.
Salomon har fått til en fin løsning med lommer foran og på siden, så det er lett å få tak i mat i farta i tillegg til at sekken blir fint balansert med flasker på brystet.Kvaliteten på sekken trekker veldig ned. At en 15 L sekk ikke tåler 15 L med oppakning er ikke bra nok. Man kunne kanskje skyldt på at vi hadde uflaks med én sekk, men når to sekker ryker i løpet av få dager er ikke sekken godt nok laget.
Treningkast: 3/6
Lignende produkter: Osprey Duro 15L, Ultimate Direction Fast Pack.
Vi er på leting etter en bedre sekk – skriv gjerne i kommentarfeltet om du vet om noen gode alternativ!


Posted

in

by

Tags: