Saucony Freedom ISO

Det er umulig for meg å fortelle deg om en sko kommer til å passe fot din, så alltid dra og prøv i butikken før du kjøper! Jeg har relativt smale føtter, lander på midtfot, og er nok ca midt på treet i hvor mye demping jeg ønsker.
Saucony Freedom ISO er en mengdesko med god demping. Jeg bruker den hovedsakelig til rolige turer på asfalt og grus. Jeg har brukt den på intervalløkter men synes ikke den var responsiv nok for høy fart.

Drop: 4 mm (19/15)Vekt: 230 gVeil. Pris: 1900 nokAntall løpte km: ca 500Størrelse testet: 40 1/2

Dette liker jeg

Skoen passer som hånd i hanske. Saucony ISO Freedom er veldig behagelig med en gang du tar den på. Overdelen er laget i mye stoff som sitter tett inntil foten, men som har mye stretch, litt som å ta på en sokk.
Behagelig demping. Skoen er godt demping men gir også litt sprett i steget.
Holdbar såle. Etter 500 km i skoen ser jeg lite tegn til slitasjen på sålen.
Midt i dropp sweet-spoten. Dette er i hovedsak en personlig preferanse, men jeg trives godt med drop rundt 4 mm, og det er der nettopp det Freedom har.

Dette liker jeg ikke

For mye stretch i overdelen. Dette er ulempen til den behagelige overdelen; passformen oppleves som sløv dersom man skal løpe fort. Materialet i overdelen har også blitt slitt fortere enn sålen.

Etter 500km er det overdelen som viser tydeligste tegn til slitasje.

Etter 500km er det overdelen som viser tydeligste tegn til slitasje.

Oppleves som litt høye i terreng. Jeg har en uvane der alle turer ender opp med å bli terrengturer. Freedom kan oppleves som litt vinglete i ulendt terreng, nettopp pga den mye overdelen som gir for mye bevegelse i forhold til den tunge, høye sålen. Men ja, kjøp deg terrengsko.
En smule tung. Kanskje teit å klage på mtp at dette er en mengdesko, men som det står i adidas Adizero shortsen min, light is fast.

Konklusjon

Dette er en finfin allrounder til rolige og lange turer på grus og asfalt. Jeg har fjorårets modell, og den oppdaterte utgaven ser veldig lik ut bortsett fra at sålen har blitt 3 mm tykkere. Passformen er visst også hakket bredere. Kanskje Saucony kan oppdatere overdelen i neste runde for å gjøre den litt strammere og mer holdbar?
Treningkast: __ 5/6
Om du ser etter en mengdesko med litt høyere dropp så har Fredrik anmeldt adidas Boston Boost.


Posted

in

by

Tags: