Norrøna Falketind WS Short Glove

Jeg kjøpte Norrøna Falketind hanskene fordi jeg ville ha noen vindtette og robuste hansker til løping i fjellet, men jeg har endt opp med å bruke de til nesten alt. Hanskene har hatt en fast plass i løpevesten gjennom høsten og på lengre fjellturer i sommer samt til bruk nå i vinter. I tillegg har jeg brukt de til sykling i høst og hverdagsbruk i vinter.

Falketind-hanskene ble tatt i bruk i Lake District i sommer

Falketind-hanskene ble tatt i bruk i Lake District i sommer

Pris: 699,-
Vekt: 49g
Testet: August tom. Desember
Dette liker jeg
Hanskene er laget i Gore windstopper materiale, med skinn i håndflaten og rundt fingertuppene. I tillegg til å være helt vindtett puster Gore-materialet brukbart og har litt stretch, noe som gir god bevegelsesfrihet. Skinnet i håndflatene er slitesterkt og tåler fint at man griper skarpe steiner i fjellet. Skinnet gjør også at man kan bruke smarttelefon uten å ta av seg hanskene.
Hanskene er relativt romslige rundt hånden. Dette gjør at varm luft får sirkulere inne i hansken i tillegg til at det blir plass til en liner for mer varme. Hanskene har dermed et stort temperaturspenn de fungerer i, til tross for at de er tynne. De varmer brukbart selv når de er våte, og tar liten plass i sekk eller lomme. De ser veldig bra ut.
Dette liker jeg ikke
Falketind-hanskene har ikke strammemuligheter rundt mansjettene og kombinert med romsligheten rundt hånden gjør dette at snø fort finner veien ned i hanskene. Mangelen på strammemulighet gjør også at mansjettene ofte glir ned, og man får et kaldt glippe mellom hanske og jakke/genser. Det hender også at mansjetten krøller seg sammen og dra seg ned så man ender opp med udekket hud mellom jakke og hanske.
Jeg kjøpte hanskene på tilbud, men utsalgsprisen er 699,- noe som er så mye for en vindtett hanske at jeg er usikker på om jeg hadde kjøpt den til fullpris.
Treningskast: 5/6
Hva slags hansker bruker du til løping?


Posted

in

by

Tags: