Devold Running Sleeves

I sykkelverden har løsermer og -ben vært standard utrustning i mange år. På løpetur er denne typen styr fortsatt relativt sjelden å se. Jeg opplever sleeves oppfattes som nørdete på lik linje med løpestaver (mer om det en annen gang!) – det hører liksom hjemme i parodibildet av en overutstyr ultraløper som har med seg alt mulig på tur. Nå skal det sies at Kipchope satt verdensrekord iført i sleeves, så noe må det ha for seg.
Image til tross, brukte jeg Devold Running sleeves hyppig i sommer, og under følger mine betraktninger.

Veil. pris: 300 nok
Størrelse testet: S
Vekt: 42g for paret

Forfatteren gjør tvilsomme motevalg og kombinerer Devold running sleeves med singlet i regnvær. Bilde: Pål

Forfatteren gjør tvilsomme motevalg og kombinerer Devold running sleeves med singlet i regnvær. Bilde: Pål

Dette liker jeg
Sleeves er faktisk game changer hva gjelder løpsbekledning. Skal du løpe i muligens oppleve vekslende vær (les: du er i Norge), så er sleeves absolutt noe du burde ha i sekken. Kombinert med en t-skjorte (eller singlet hvis du er dristig), gjør sleeves det superenkelt å mikrojustere på kroppstemperaturen. Man slipper rett og slett avgjørelsen om å stoppe og ta av eller på et nytt plagg hver gang vindretningen endrer seg.
Litt mer spesifikt så er Devold sine sleeves en fin blanding av ull og syntetisk, som gir de stretchen som er nødvendig i et slikt plagg. Jeg opplever stoffet som komfortabelt og passe varmt til formålet, som er å være det første man drar på seg når det blir litt kjølig. De luktet heller ikke vondt etter mange dager på tur.
Dette liker jeg ikke
Devold Running Sleeves er ganske små i størrelsen. De er unisex og jeg har såpass pinglete overkropp at jeg kjøpte en small. De er ikke for trange men kunne med fordel vært lengre. Her må jeg ta selvkritikk da jeg burde brukt mer tid på å prøve i butikken.
Det krever litt fikling å ta de opp og ned og av og på. Alternativet til sleeves er enten å meditere på regel #5 og tåle at kroppstemperaturen endrer seg, eller stoppe og ta av og på jakke eller trøye. Jeg tenker at sleeves er en fin mellomting på fikleskalaen – du slipper å stoppe for å gjøre noe med de.
Jeg har også fått et lite hull i materialet i løpet av sommeren, som jeg har sydd, uten at jeg helt husker hva de har blitt utsatt for. Så de tåler ikke alt.
Konklusjon
Jeg vil anbefale sleeves til de alle som løper i potensielt variabel vær. Jeg har dog lite å sammenligne med hva gjelder andre merker og modeller.
Treningkast: __ 5/6
Vet du om andre rendyrket løpesleeves? Er du for eller i mot sleeves som løpemote?


Posted

in

by

Tags: