Adidas Terrex Agravic Speed

Det er dessverre umulig å fortelle om en sko passeren fot via en test på nettet, og dette har jeg blitt smertelig klar over ved innkjøp av denne skoen.
Jeg er helt middels bred på lesten, lander på midtfot og jeg trenger ikke mye demping i en sko.
Terrex Agravic Speed er en lett terrengsko med lite demping. Jeg ville bruke den som konkurransesko til stiløp, samt turer på mykt underlag.

Drop; 8mm (25/17)Vekt: 255 gVeil. pris: 1399 nokAntall løpte km: 180Størrelse testet: 42 ⅔.

Dette liker jeg

Skoen er lett, og føles stabil. Den er bygget opp med en et ytre skall i plast og en myk innersokk i stoff og strikk. Tunga er også innfelt i denne sokken. Jeg tviler ikke på at denne skoen vil vare lenge, da det fortsatt ikke er noen slitasjemerker. Grepet er fantastisk, sålen er laget av knotter i continentalgummi som sitter godt på asfalt, bløt sti, og snø.
Det hjelper også at dette er en av de eneste terrengskoene jeg har funnet som er lette, har høyt dropp men fortsatt har hard såle.


Dette liker jeg ikke

Skoen er for smal. Jeg hadde håpet at adidas skulle bruke samme mål som adizero serien, men her har de laget en mye smalere sko. Det er også begrenset lock-in følelse i hælen. Det kjennes ikke ut som skoen sitter ordentlig på. Dette fører til at man forsøker å stramme lissene hardere enn nødvendig. Etter noen turer lærte jeg å stole på innersokken og ikke knyte så hardt. Dette hjalp litt, men skoen er allikevel for smal, og jeg blir sliten i foten av lengre turer.

Konklusjon

Dette er den perfekte skoen for løperen som ønsker høy dropp, og responsiv såle. Bare husk at du også må være smal på lesten. Her er det vanskelig å sette treningskast siden skoen rett og slett ikke passet undertegnede.
Treningskast: 4/6
Jeg er spent på om Terrex Agravic (ikke speed) passer bedre for bredere lest. Har du noen forslag til lett terrengsko med høy drop? Kanskje Icebugs oribi 3 hadde vært noe?


Posted

in

by

Tags: