Adizero adios 6 test

Inspirert av Erik Johannes sin test av sko , ble jeg inspirert til å skrive noen ord om den relativt nye skoen Adios 6. Det er ingen hemmelighet at jeg er ihuga tilhenger av Adidas, så ta denne “testen” med en klype .
Det er vel nyttig å forklare litt hvorfor jeg liker Adidas så godt. Den viktigste grunnen er nok at det er den beste av de store leverandørene på bærekraft. (skriv gjerne til meg, om jeg tar feil, så jeg kan oppdatere meg). En nettside jeg bruker mye for å sjekke klærprodusenter er good on you.
Ellers er det nok også at det er digg å heie litt på noen andre enn det selskapet med størst markedsandel i verden. (Dog er denne tynn, da Adidas er verdens nest største “Active wear” produsent).

Adios 6 sitt fulle navn er Adidas Adizero Adios 6. Men hva betyr det?

 • Adidas – Merket
 • Adizero – Underkategori hos Adidas. Adizero er Adidas kategori for det mest profesjonelle utstyret.
 • Adios – modellen.
   • Generasjon av denne modellen.

Sammenlignet med Adios 5

Adios 6 er mer dempet, litt tyngre, større tåboks og endel mer behagelig enn forgjengeren. Det ser ut som Adidas har bestemt seg for at Adios er en treningsmodell. Det er kanskje ikke så dumt, med tanke på at Adizero Adios pro nå er den raskeste Adidas skoen på veg. Men det skal sies at skoen fortsatt er rask. Størrelsen er etter hva jeg kan dømme true to size.

Spec Adios 5 Adios 6
Vekt 224g 231g
Høyde 21,5 mm(hæl) 27mm (hæl)
Drop 9,5mm 8mm
Adidas har oppdatert Adios med nytt skum. Den har mykere skum i hælen, og hardere i tåen. Det minner litt om konkurranse karbon sko, og Tea ble litt øm i tåputene. Så noen rolig-dag sko er det ikke.
Lightstrike pro skum i under tåa er lett og responsivt
Lightstrike pro skum i under tåa er lett og responsivt

Den har arvet plastplaten i midten av sålen fra forgjengeren, men den strekker seg nå i to “piper” på lateral og medialsiden under gripegummien. Dette bidrar til mindre demping i forfoten, og stivere raskere sko.
Plastplate
Plastplate

I tillegg til mykt skum i hælen, er det også et innhugg. Ikke så ulikt det man finner i Asics Novablast. Det bidrar til en “trampoline-effekt”, hvor skoen flekser i innhugget når man lander, for så å spretter ut igjen når man løfter foten.
Innhugget i helen gir trampoline-effekt.
Innhugget i helen gir trampoline-effekt.

Grepet er som vanlig upåklagelig på Adios og Boston modeller.
Hvor lenge skoene holder synes jeg er ekstremt vanskelig å estimere. Adios 5 har for meg holdt 400-600km. Da er det hull i tåa og hælen, som gjør det ubehagelig å løpe med. Dette er det svakeste aspektet ved Adios lineupen, og jeg håper Adios 6 holder lenger.
Hvordan skoen ser ut er så objektivt at jeg ikke skal skrive så mye om, annet enn at jeg synes de er pene. Fryktelig pene.
 • Underlag: Løping på pakket grus og asfalt.
 • Intensitet: Rett under Terskel og hurtigere.
  Skoene har jeg selvfølgelig kjøpt selv.
  Er det noe du savner i testen, eller noe du lurer på? Send meg gjerne en epost på fredrik@fyksen.me, eller skyt meg en post på Mastodon.
  Her er litt bildespam. Den hvite skoen med gulldetaljer er damemodellen. Selv kjøpte jeg to størrelser, 41,2/3 og 42. Endte med å beholde den minste.Posted

in

by

Tags: